fbpx
Інновації

Україна може конкурувати з Китаєм у виробництві радарів – експерт

 Український оборонно-промисловий комплекс може запропонувати свої радіолокаційні комплекси майже всім країнам світу. Про це розповів Володимир Копчак, експерт Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння України.

 Особливо, зазначає експерт, йдеться про ті держави, які орієнтуються на бюджетні та якісні варіанти. Зокрема, Україна може продавати свої радари країнам, які зараз закуповують радіолокаційні станції у китайського виробника.

 «У нас є потужні виробники, це в першу чергу підприємство "Іскра"», – повідомив Володимир Копчак.

 За словами експерта, на сьогоднішній день прямим конкурентом України з виготовлення радіолокаційних комплексів є Китай.

 «Україна може конкурувати з Китаєм у виробництві радіолокаційних станцій. Крім того, Китай є для нас істотним конкурентом, оскільки він, як і Україна, орієнтується на так званий бюджетний ринок країн», – стверджує Копчак.

 У першу чергу, Китай постачає свої радари країнам, які не готові платити за дорогі зразки від провідних розробників і виробників, однак вимагають сучасної та якісної техніки.

 «У цьому плані Україна є гідним гравцем на ринку», – запевнив експерт.

 Раніше повідомлялося, що Міністерство оборони Еквадору вирішило розірвати контракт з китайською компанією CETC на постачання і установку радіолокаційних станцій YLC-18 і YLC-2V через їх погану якість. Загальна сума контракту становила 60 мільйонів доларів. Крім цього, еквадорська сторона зажадала від китайців виплати компенсацій.

 За інформацією ЗМІ, Еквадор вже отримав від компанії CETC 3 мільйони доларів, які були внесені в якості передоплати за контрактом. Повідомлялося, що в найближчі 18 місяців Еквадор має намір купити нові радари для заміни непрацюючих китайських приладів.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: