fbpx
Політика

Сергій Лавров і Пан Гі Мун обговорять перспективи сирійського врегулювання

  Глава МЗС РФ Сергій Лавров і генсек ООН Пан Гі Мун в ході зустрічі в Нью-Йорку в четвер обговорять перспективи сирійського врегулювання, заявили в російському дипвідомстві.

 "У рамках поїздки до США спільно з міністром оборони Російської Федерації Сергієм Шойгу на консультації у форматі "два плюс два" міністр закордонних справ Російської Федерації С.Лавров зробить 8 серпня коротку зупинку в Нью-Йорку, де проведе зустріч з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном для звірки підходів до розв’язання найбільш гострих міжнародних проблем", – йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті МЗС РФ у середу.  

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 "Зокрема, планується обговорити перспективи врегулювання ситуації в Сирії в контексті російсько-американської ініціативи щодо скликання міжнародної конференції з питань Сирії та розвиток ситуації на Близькому Сході в цілому", – додали на Смоленській площі.  

 Крім того, учасники зустрічі обміняються думками про обстановку в Афганістані, що має нестабільний характер на тлі виведення міжнародних контингентів і передачі відповідальності за підтримку безпеки силовим структурам цієї країни.   

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: