fbpx
Політика

Південна Осетія відзначає п’яту річницю серпневої війни

 У Південній Осетії в середу відбудуться жалобні заходи, присвячені п’ятій річниці серпневої війни 2008 року. Радник південноосетинського президента з державного і міжнародного протоколу Жанна Зассєєва повідомила, що заходи розпочнуться о 15:00 за мск з прес-конференції президента Леоніда Тібілова.

 "О 22:00 розпочнеться акція "Пам’ятаймо все". В рамках акції о 22:30 до будівлі російського батальйону Змішаних сил з підтримки миру в зоні грузино-осетинського конфлікту, що прийняв перший удар агресора, будуть покладені вінки", – сказала держрадник.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Крім цього, восьмого серпня в рамках акції "Святі місця нашої пам’яті" пройде покладання вінків до місць загибелі захисників Цхінвала, і закладка каменя під меморіальний комплекс Захисникам Осетії. У храмі Різдва Пресвятої Богородиці пройде молебень за загиблими у серпні 2008 року.

 Жалобні акції та заходи будуть проходити у всій невизнаній республіці. МВС Південної Осетії заявило, що правоохоронні органи в ці дні переведені на посилений режим несення служби з метою забезпечення громадського порядку та безпеки.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: