fbpx
Політика

Сергій Власенко розповів про долю скарги Юлії Тимошенко до Верховного суду

 Сьогодні, 7 серпня, відбулася прес-конференція захисника екс-прем’єра України Юлії Тимошенко Сергія Власенка. На прес-конференції Сергій Власенко пояснив ситуацію, яка склалася з скаргою Юлії Тимошенко до Верховного суду України.  

 Для початку варто нагадати, що 1 серпня захист колишнього прем’єра України подав скаргу Юлії Тимошенко до Верховного суду України. Скарга стосувалася скасування політично мотивованого, незаконного вироку у «газовій справі». Вищий спеціалізований суд, відповідно до закону, мав 3 дні для того, щоб визначити, чи є у поданій скарзі якісь неточності, а потім передати їх на розгляд колегії суддів Вищого спеціалізованого суду, які вирішать передавати цю справу до Верховного суду України чи ні.  

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Після триденного терміну захисник Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк зв’язався з Вищим спеціалізованим судом для уточнення відповіді. Йому відповіли, що все нормально і потрібно дочекатися рішення з передачі скарги до Верховного суду. Після усної розмови, вирішивши підстрахувати себе, захист Юлії Володимирівни передав письмову заяву до Вищого спеціалізованого суду для того, щоб підтвердити сказане «на папері». Після того як було подане письмове звернення до Вищого суду, захисту Юлії Тимошенко сказали, що в заяві вже знайдені неточності.

 Сергій Власенко на прес-конференції заявив, що Вищий спеціалізований суд робить це для того, щоб всі документи Юлія Тимошенко отримала в найпізніший термін, щоб захист колишнього прем’єра не встиг навіть з ними ознайомитися. Це не дозволить у встановлені терміни «прибрати» всі знайдені неточності і повторно відправити документи до суду. Якщо весь процес не буде виконаний вчасно, то скарга буде повернута назад без розгляду.  

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Наприкінці прес-конференції Сергій Власенко сказав, що захист робитиме все для того, щоб документи потрапили до Верховного суду України, а Вищий спеціалізований суд більше штучно не затримував просування справи Юлії Володимирівни Тимошенко.

Читайте також: