fbpx
Кінотеатри

ДіКапріо мітить в королі вікінгів

 Леонардо ДіКапріо незабаром може перетворитися в короля вікінгів. Наскільки відомо, його компанія Appian Way займеться продюсуванням фільму «Король Харальд», до виробництва якого приступить студія Warner Brothers. Сценарій до фільму написав Марк Л. Сміт.  

 Король Харальд, про який йдеться, також відомий як Гаральд Суворий. Він вважався останнім великим королем вікінгів. Харальд з дитинства відрізнявся войовничою вдачею. У 1030 році, у віці 15 років, він був поранений під час битви при Стікластадірі, в якому загинув його брат – король Норвегії Олаф II. Згодом Харальд, сформувавши загін, покинув Норвегію і у 1031 році дістався до Русі, де вступив на службу до Ярослава Мудрого. Через 3 роки він вступив на службу до візантійського імператора і, розбагатівши, одружився на дочці Ярослава.  

 У 1045 Харальд повернувся до Скандинавії. Він багато воював, але при цьому також займався торгівлею. У 1048 році він заснував торгове поселення Осло, яке згодом стало столицею Норвегії. Загинув герой, спробувавши завоювати англійський трон.  

 Примітно, що Леонардо ДіКапріо є великим шанувальником історії і давно хотів зіграти вікінга. У свій час він міг знятися у фільмі про вікінгів, який планував знімати Мел Гібсон, але нічого не вийшло. Можливо акторові більше пощастить з «Королем Харальдом».  

 У листопаді ДіКапріо з’явиться в новому фільмі Мартіна Скорсезе «Вовк з Уолл-Стріт».

Трейлер до фільму «Вовк з Уолл-Стріт» (відео):

Читайте також: