fbpx
Політика

Депортованого екс-президента Криму Юрія Мєшкова повернули в Україну

 Вищий адміністративний суд України визнав незаконною депортацію з країни першого президента АР Крим Юрія Мєшкова, який раніше був висланий з України за заклики до зміни конституційного ладу.

 Про це розповів Валерій Подьячий, координатор «Народного фронту "Севастополь-Крим-Росія"».

 За його словами, адвокат «Народного фронту "Севастополь-Крим-Росія"» Іван Бакай зумів виграти касацію у СБУ у Вищому адміністративному суді України у справі про примусове видворення з України першого президента АР Крим Юрія Мєшкова.

 Вищий адміністративний суд скасував рішення Окружного адміністративного суду Криму від 13 липня 2011 року, за яким Юрій Мєшков і був депортований з України.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Крім того, ВАСУ скасував й ухвалу апеляційного адміністративного суду Севастополя від 8 грудня 2011 року та направив справу за позовом головного управління Служби безпеки України в АР Крим на повторний розгляд до кримського окружного адміністративного суду.

 За словами Валерія Подьячого, ВАСУ мотивував своє рішення тим, що передбачені за законом «межі перегляду справи в касаційній інстанції не дають права вважати доведеними обставини, що не були встановлені в попередніх судових інстанціях чи відхилені ними, а також вирішувати питання про достовірність  доказів і збирати нові докази».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 ВАСУ ухвалив, що саме тому всі рішення судів попередніх інстанцій підлягають скасуванню з подальшим направленням справи на новий розгляд до суду 1-ї інстанції.

 Крім того, ВАСУ визнав Юрія Мєшкова громадянином України.

 Вищий адміністративний суд України у своєму рішенні посилається на статтю 25-ту Конституції України, за якою громадянина України не можуть видворити за межі країни або видати іншій державі.

 За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: