fbpx
Новини світу

В Україні забракували майже 40% товарів шкільного асортименту

 Близько 40% товарів шкільного асортименту, що реалізуються на споживчому ринку України, забраковані Державною інспекцією з питань захисту прав споживачів, повідомив голова організації Сергій Орєхов.

 "Ми перевірили близько трьохсот підприємств, що реалізують товари шкільного асортименту, де встановлено понад тисячу порушень законодавства щодо захисту прав споживачів. У зв’язку з цим відомство забракувало і зняло з реалізації близько 20 тисяч одиниць продукції, що складає майже 40% від перевіреного обсягу», – заявив Орєхов, додавши, що найбільше порушень якості дитячого шкільного асортименту виявлено на стихійних ринках, хоча зустрічаються неякісні товари і в спеціалізованих магазинах.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 За словами чиновника, основні претензії Державна інспекція з питань захисту прав споживачів пред’являє до одягу, взуття та канцелярських товарів. Так, зміст поліефірних волокон у верхньому одязі перевищує 70%, а підкладка складається з 100%-го поліефіру, в той час як за нормами українських стандартів зміст таких волокон не повинен перевищувати 40% від загального обсягу виробу.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: