fbpx
Економіка

Азаров доручив розібратися з цінами на м’ясо

 З інформації, яка останнім часом надходить до Кабінету міністрів України, випливає, що закупівельні ціни на молодняк великої рогатої худоби в країні стрімко падають. Так, середня закупівельна ціна на молодняк складає 14 гривень 35 копійок за кілограм живої ваги. А в Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській, Чернівецькій областях ціна ледве сягає 12 гривень. У порівнянні з минулим роком, закупівельна ціна впала більш ніж на 12%. При цьому роздрібні ціни на м’ясо залишаються на колишньому рівні. Таким чином, як завжди, перекупники хочуть нажитися на споживачах і виробниках. Більше того, штучно створюються умови, коли фермери змушені будуть відправляти худобу під ніж.

 «Ми ж не будемо спостерігати, як поголів’я, вирощене з такими труднощами, піде під ніж? Треба терміново втручатися. Є всі можливості виправити ситуацію», – зазначив Микола Азаров.

 У зв’язку з цим він доручив Міністерству аграрної політики і продовольства та Міністерству економічного розвитку негайно розібратися зі сформованою ситуацією на ринку м’яса.

 За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: