fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Аварія на заводі «Стирол». Винуватцям загрожує 8 років в’язниці

 У зв’язку з вчорашньою аварією на Горлівському заводі «Стирол» було відкрито кримінальне провадження за частиною 2-ї статті 272-ї Кримінального кодексу України, – «порушення правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою на виробництві». Максимальний термін покарання за цією статтею – 8 років в’язниці.

 Відзначимо, що в даний момент в реанімації горлівської лікарні як і раніше, перебуває 9 осіб. Стан усіх постраждалих місцеві медики оцінюють як середньої тяжкості і тяжкий, а деяким потерпілим загрожує інвалідність. У всіх людей, які були доставлені в лікарню, зафіксовані опіки гортані і рота, а також набряк легенів.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Раніше прокурор міста Горлівки Олег Колесник вже заявив про те, що «причиною аварії на заводі став людський або технологічний фактор». Він не виключив порушень з боку працівників заводу «Стирол».

 «Але висновки можна буде робити після технічної експертизи та спеціального розслідування», – підкреслив прокурор Горлівки.

 Нагадаємо, що у вівторок, 6 серпня, на хімічному заводі «Стирол» у Горлівці стався викид аміаку. За попередньою інформацією, 5 людей загинуло, ще 22 – постраждало. Повідомлялося, що президент України Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів забезпечити всім необхідним постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації в Горлівці. Крім того, Віктор Янукович доручив уряду вжити заходів щодо підвищення безпеки на промислових підприємствах України. Для з’ясування обставин аварії в Горлівку вже виїхав заступник генпрокурора України Анатолій Пришко.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 ПАТ «Концерн Стирол» – найбільший виробник азотних мінеральних добрив в країні. Зараз «Стирол» випускає аміак, аміачну селітру, карбамід, полістирол різних марок, мінеральні солі і кислоти, органічні смоли.

 За матеріалами: lb.ua

Читайте також: