fbpx
Право

Саакашвілі причетний до вбивства Жванія – Мамука Арешидзе

 Глава Кавказького центру стратегічних досліджень Мамука Арешидзе заявив сьогодні, 7 серпня, на зустрічі з грузинськими ЗМІ, що в ході свого візиту до США Генеральний прокурор Грузії Арчіл Кбілавшілі представив ФБР докази про участь Михайла Саакашвілі в ліквідації Зураба Жванія.

 За словами Арешидзе, саме у зв’язку з цим активізувалася Кондоліза Райс, яка є, на його думку, представником складу неоконсерваторів, яким проект «Саакашвілі-ЄНР» представляється життєво необхідним.

 Арешидзе заявив, що саме Кондоліза Райс передала владі Грузії послання неоконсерваторів, тому він вважає, що Саакашвілі в обов’язковому порядку буде покараний, але в якій формі і як, він не знає.

 «Думаю, що слідство у справі вбивства Жванія давно завершилося. Метою візиту Генерального прокурора було надання доказів, що в ліквідації Жванія Саакашвілі винен безпосередньо. Деякі кола США захищають Саакашвілі відчайдушно. Вони не хочуть, щоб проект їх завершився крахом і хочуть, щоб президент, дискредитований в їхніх очах, пішов мирно з політики, так, щоб ніхто не скаржився на авторів цього проекту. Персони, для яких проект «Саакашвілі – Єдиний національний рух» був украй важливим, вкрай активізувалися після візиту Кбілашвілі. Дії Кондолізи Райс теж вказують на те. Після того, як Кбілашвілі надав чіткі докази участі президента у ліквідації Жванія, неоконсерватори стали нервовими, задумалися, кого можна послати до грузинської сторони і, таким чином, вибір припав на Кондолізу Райс. Склалося враження, що Кондоліза Райс передала делегації Грузії послання політичної еліти США. Влада не дасть Саакашвілі жити спокійно. Таким чином, у певних рамках домовляться про дії. Як не знаю, але Саакашвілі буде покараний", – заявив Арешидзе.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Нагадаємо, що соратник і ідеолог «Революції троянд» був знайдений мертвим на квартирі разом зі своїм другом в 2004 році. Офіційною версією слідства було отруєння газом, проте до сьогоднішнього дня розслідування справи не закрили.

Момент істини: "Смерть Зураба Жванія" (відео):

За матеріалами: Грузия Онлайн

Читайте також: