Російські сенатори запросили Сноудена до співпраці

 Як заявив у вівторок голова робочої групи, що розслідує факти стеження за користувачами Рунета з боку західних спецслужб, Руслан Гаттаров, сенатори запрошують до співпраці Едварда Сноудена.

 «Я сьогодні ж планую зв’язатися зі Сноуденом. При цьому інформація, яку він може нам надати, не шкодитиме США, з Америкою і так все зрозуміло. Йдеться про захист персональних даних», – пояснив парламентарій.

 Він пояснив, що в даному випадку «для нас США – це треті особи», які можуть мати доступ до даних росіян, і парламентська група ставить перед собою завдання виявити слабкі місця в плані захисту персональних даних, щоб можна було вжити заходів до усунення всіх вразливостей.

Related Post

 Парламентська група в Раді Федерації була створена в кінці червня, відомо, що вона займається розслідуванням фактів про стеження з боку західних спецслужб за російськими інтернет-користувачами. До складу групи, крім парламентаріїв, входять представники МЗС, Мінзв’язку, Генпрокуратури і Роскомнагляду. Як повідомлялося раніше, перші підсумки роботи будуть підведені в жовтні.

Російські сенатори запросили Сноудена до співпраці (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment