fbpx
Міжнародна економіка

Продажі планшетів у світі падають

 У другому кварталі 2013 року продажі планшетних комп’ютерів скоротилися майже на 10% у порівнянні з показниками продажів, зафіксованими в першому кварталі.

 У першу чергу спад торкнувся трьох найбільших виробників планшетів – Apple, Samsung і ASUS. Зокрема, продажі продукції Apple знизилися з 19,5 млн штук до 14,6 млн, Samsung – з 8,6 млн до 8,1 млн, а ASUS – з 2,6 до 2 млн примірників.

 На думку експертів, у третьому кварталі падіння продажів планшетних комп’ютерів продовжиться, а до кінця року ситуація вирівняється, тому що восени очікується вихід декількох очікуваних пристроїв, наприклад, оновленої версії iPad від Apple.

 Всього за другий квартал поточного року в світі продано трохи більше 45 млн планшетів, що майже на 17% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Після Apple, Samsung і ASUS на четвертому місці за кількістю продажів розташувалася компанія Lenovo. Вона вперше подолала мільйонний рубіж продажів планшетів за один квартал. Замикає п’ятірку лідерів з продажу планшетних комп’ютерів тайванська компанія Acer, якій в другому кварталі поточного року вдалося істотно збільшити свої показники, реалізувавши в другому кварталі планшетів на 35% більше, ніж у першому.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: