fbpx
Право

Правозахисники очікували більш лояльного рішення у справі Ходорковського

 Як стало відомо, Верховний суд прийняв рішення про пом’якшення вироку Михайлу Ходорковському та Платону Лебедєву і зменшення терміну ув’язнення на два місяці – кожному. Таким чином, Платон Лебедєв вийде на волю вже на початку наступного року, а Михайло Ходорковський – у серпні 2014 року.

 Коментуючи прийняте рішення, відомий правозахисник, керівник руху «За права людини» Лев Пономарьов заявив, що радий ухваленим рішенням, хоча і розраховував на більше.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Правозахисник поскаржився на невиконання законів у Росії, стверджуючи, що якби вони виконувались, а влада так не упиралася, то обидва – і Ходорковський, і Лебедєв – вже були б на волі.

 Однак, як підкреслив Лев Пономарьов, він радий навіть настільки незначному зниженню терміну ув’язнення.

 Нагадаємо, що дане рішення ВС було прийнято у відповідь на скаргу, спрямовану захистом після оголошення вироку у другій справі колишнього глави ЮКОСа Михайла Ходорковського і екс-керівника МФО «Менатеп» Платона Лебедєва.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Щодо самого Михайла Ходорковського, то він так і не визнав своєї провини в жодній справі і вважає, що обидві вони були сфабриковані і носять яскраво виражене політичне забарвлення.

 

Щиросердне Визнання: Михайло Ходорковський (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: