fbpx
Новини світу

Генеральний план Києва можуть винести на розгляд сесії Київради в 2013 році – Сергій Целовальник

  Начальник Головного управління містобудування і архітектури Київської міськдержадміністрації Сергій Целовальник розраховує, що Генеральний план Києва буде винесено на розгляд сесії Київської міськради у 2013 році.  

 "Цього року, сподіваюся, ми його виставимо на сесію, вже такий, як я хотів би, розумієте, – чотири роки я боровся за цей Генплан", – сказав він під час "круглого столу" "Зміни в будівельній нормативній базі та їх вплив на ринок нерухомості в Україні" в Києві у вівторок.  

 Як повідомлялося, в грудні 2012 року С.Целовальник допускав, що Генплан Києва буде представлений на розгляд столичної містобудівної ради, орієнтовно, в лютому 2013 року.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

  За його словами, після внесення зауважень містобудівної ради генплан буде направлений на експертизу і потім переданий на розгляд Київради та Кабінету міністрів, додавши при цьому, що наполягатиме на тому, щоб "готовий документ, Генплан Києва, розглянули на Верховній Раді".  

 Головний архітектор столиці також не виключав, що приймати Генплан столиці буде вже новий склад Київради, так як міськрада поточного скликання "приймала участь у всіх цих землевідведеннях, які ми цим генпланом скасуємо".  

 Раніше, в жовтні 2011 року, київська влада ухвалила за основу проект Генплану Києва і його приміської зони на період до 2025 року вартістю близько 500 млрд грн.  

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Проект Генплану Києва, серед іншого, містить аналіз проблем забудови та визначення територій житлового будівництва. Крім того, поряд з основними напрямками соціально-економічного розвитку, в проекті представлені рішення з модернізації транспортної та інженерної інфраструктури міста.  

 Замовником Генплану Києва виступає Головне управління містобудування і архітектури Київської міськдержадміністрації, а його генпроектувальником – КО "Інститут генерального плану Києва" (Київ).   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: