Посольство США в Україні засудило вчинок Bloodhound Gang

   У посольстві США в Україні вважають зухвалим і образливим наругу над національними символами музикантами групи Bloodhound Gang.  

 "Умисне осквернення національних символів є зухвалим і образливим. Водночас ми твердо віримо у свободу висловлювання, що є універсальним правом, закріпленим Конституцією США і Загальною декларацією з прав людини. Рок-група Bloodhound Gang вирішила скористатися своїми правами мерзенним способом, ображаючи США , а також український і російський народи під час своїх концертів у Києві та Одесі", – прокоментував на прохання агентства "Інтерфакс-Україна" ситуацію з оскверненням прапорів України і РФ в.о. прес-аташе посольства США Люк Штеле у вівторок.

  "Оскільки посольство США не має ніякого відношення до цього, ми переадресовуємо всі запити з приводу детальної інформації організаторам концертів і самим членам групи Bloodhound Gang", – додав він.

 Група Bloodhound Gang розпочала тур по СНД з України. У Києві на концерті 30 липня "артист поливав сечею сцену", і "прицілювався на синьо-жовтий прапор України, який перебував на сцені". Публіку такий вчинок музиканта тільки розвеселив. Музиканти також вигукували "f ** k Russia", і "народ підтримав".  

Related Post

 У клубі "Ібіца" в Одесі 41-річний бас-гітарист групи Bloodhound Gang Евіл Джаред Хасселхофф використовував прапор Росії як туалетний папір. Спаплюжений стяг він кинув у натовп, де його підхопив один з фанатів.  

 Печерське райуправління міліції Києва відкрило кримінальне провадження за фактом наруги над державним прапором України, одеські правоохоронці почали перевірку.  Bloodhound Gang не пустили на рок-фестиваль у Краснодарському краї в Росії, хоча і виплатили гонорар. В аеропорту Анапи, звідки вони відлітали, їх закидали помідорами і тухлими яйцями, козаки влаштували бійку з музикантами і намагалися задушити бас-гітариста американським прапором, а після невдалої спроби (після втручання поліції) порвали прапор на очах у музикантів.

 Слідчі СКР приступили до перевірки факту осквернення російського прапора музикантами рок-групи з США, в цю країну і в Україну будуть направлені запити про правову допомогу.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment