fbpx
Новини світу

Заборона на ввезення продукції Roshen в РФ. Україна розраховує на якнайшвидший початок переговорів

   Україна очікує якнайшвидшого початку переговорів з російською стороною щодо зняття заборони на ввезення продукції кондитерської корпорації Roshen в Російську Федерацію.

 "Ми впевнені, що переговори щодо зняття заборони на здійснення поставок української кондитерської продукції в Російську Федерацію мають відбутися найближчим часом. Ми офіційно звернулися до російської сторони і чекаємо їх вирішення", – йдеться в повідомленні МЕРТ з посиланням на першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолія Максюту.

 Він зазначив, що українська делегація готова у будь-який час виїхати для проведення відповідних переговорів. А.Максюта вважає, що їх результатом має стати зняття заборони на постачання української кондитерської продукції на період, коли відповідні робочі групи з’ясують причини ембарго на підставі офіційних результатів проведених російською стороною перевірок.  

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 Раніше Україна звернулася з офіційним листом до керівництва Росспоживнагляду про невідкладну зустріч для вирішення питання про заборону ввезення продукції компанії Roshen в Російську Федерацію.

 Як повідомлялося, Росспоживнагляд 29 липня ввів заборону на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв’язку з її невідповідністю вимогам до якості.  

 Корпорація відкидає ці звинувачення. Корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод (обидва – Вінницька обл. ), а також Липецьку фабрику "Рошен" (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти. Загальний обсяг виробництва продукції досягає 410 тис. тонн на рік.

 Roshen поставляє свою продукцію в Росію, Казахстан, Узбекистан, Киргизію, Азербайджан, Вірменію, Молдову, Естонію, Латвію, Литву, США, Канаду, Німеччину, Ізраїль.  

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: