fbpx
Новини світу

Влада Молдови не вживає заходів щодо створення національної системи контролю якості алкогольної продукції – Росспоживнагляд

   Влада Молдови не вживає заходів щодо створення національної системи контролю якості алкоголю, що заважає збільшенню його постачань з республіки до Росії, заявляють у Росспоживнагляді.  

 ""Мінсільгосппродпромом Молдавії (міністр Василе Бумаков) не розпочинаються заходи щодо створення національної системи контролю якості продукції, що було одним з принципових умов повернення молдавської продукції на російський ринок, що є стримуючим чинником нормалізації доступу молдавської продукції на російський ринок", – наголошується в повідомленні прес -служби Росспоживнагляду, розміщеному у вівторок на сайті відомства.  

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 У ньому підкреслюється, що Росспоживнагляд не бачить позитивної динаміки збільшення обсягів продукції, що пройшла дослідження в ДП "Національний центр випробування якості алкогольної продукції" Молдавії.  

 За інформацією російського відомства, всього з Молдавії в РФ з початку 2013 року, ввезено 21 млн 713 тис. 730,8 літрів виноматеріалу. Вся продукція за результатами досліджень проведених лабораторіями Росспоживнагляду відповідала гігієнічним нормативам, але лише 0,43% від загальної кількості партій продукції, поставлених в РФ, було перевірено в республіканському "Національному центрі випробування якості алкогольної продукції" Молдавії.  

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 "У цій ситуації Росспоживнагляд змушений розглядати питання повернення до випробуваної практики прямої взаємодії з асоціаціями та об’єднаннями виробників і постачальників продукції", – йдеться в повідомленні.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: