fbpx
Здоров'я

Держлікслужба назвала ліки, які підробляють найчастіше

 В Україні найчастіше підробляють лікарські препарати, які активно рекламуються. Зокрема, цими препаратами є «Мезим», «Амізон», а також екстракт валеріани. Про це в ході прес-конференції розповіла Інна Демченко, перший заступник керівника Державної служби України з лікарських засобів.

 За її словами, в поточному році у Львові вперше фахівці Держлікслужби виявили випадок фальсифікації препаратів, які допомагають знизити артеріальний тиск.

 «Це вже серйозна загроза для життя людини», – сказала Інна Демченко.

 Заступник глави Держлікслужби додала, що за 6 місяців 2013 року фахівцями відомства в цілому було видано 65 приписів про заборону на території України фальсифікованих препаратів.

 Крім того, як підкреслила Інна Демченко, у листопаді поточного відбудеться засідання ВООЗ, під час якого будуть розглянуті проблеми реклами медичних препаратів та їх підробки.

 Нагадаємо, що 4 липня 2013 року була офіційно запущена публічна апробація роботи автоматизованої системи, яка дозволяє відстежувати лікарські засоби в обігу.

 Раніше повідомлялося, що інспектори державної служби України з лікарських засобів минулого тижня виявили в аптеках різних регіонів країни заборонені лікарські засоби. Про це повідомили представники Держлікслужби.

 Повідомляється, що за результатами перевірок інспекторами було складено акти про результати перевірки, а на всіх відповідальних осіб буде накладено відповідне адміністративне стягнення. У Держлікслужбі України попереджають: намагаючись отримати прибуток від продажу заборонених ліків, недобросовісні аптеки піддають небезпеці українських пацієнтів.

 За матеріалами: diklz.gov.ua

Читайте також: