Вілкул: Україна нарощує товарообіг з Грузією

 Україна поступово нарощує товарообіг з Грузією. Тільки за п’ять місяців нинішнього року він збільшився на 8%, порівняно з аналогічним періодом минулого року, і склав близько 300 млн доларів. Про це в ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Грузії в Україні Михайлом Уклебою заявив віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул.

 «За підсумками 2012 року товарообіг між країнами досяг позначки 794 млн. доларів. Наша спільна мета – у 2013 році досягти 1 млрд. дол річного товарообігу », – підкреслив віце-прем’єр.

 Також він підкреслив, що для України дуже важливий досвід Грузії в питанні створення сприятливих умов для розвитку бізнесу та підприємницької діяльності. У зв’язку з цим сторони домовилися про проведення круглих столів за участю українських та грузинських експертів. За словами Олександра Вілкула, Україна вже зробила перші кроки на шляху до дебюрократизації та підвищення якості надання адміністративних послуг. На прикладі «Укрпошти» він розповів, як у державі реалізуються проекти щодо спрощення доступу до адміністративних послуг.

Related Post

 «Зараз в Україні вже надають такі послуги 6700 відділень зв’язку з майже 14 тис., і пройшли навчання з надання таких послуг більше 20 тис. співробітників Укрпошти. Також створений універсальний перелік адмінпослуг, найбільш популярні з яких (надання пенсій, субсидій, довідок) надаватимуться у всіх відділеннях Укрпошти», – сказав Олександр Вілкул.

 За матеріалами: kmu.gov.ua

Leave a Comment