fbpx
Економіка

WebMoney в Україні. На сьогоднішній день немає звернення від цієї системи про реєстрацію в системі електронних грошей, – заява НБУ

 Нагадаємо, що протягом перших днів після арешту 60 мільйонів гривень, що знаходяться на рахунках WebMoney і організацій, пов’язаних з платіжною системою, з’явилося повідомлення українського Міністерства доходів, в якому говорилося наступне: «Діяльність оператора платіжної системи WebMoney в Україні в тому вигляді, в якому вона проводилася на території держави, не відповідає нормам чинного українського законодавства, зокрема, вимогам закону "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні", а також низки підзаконних актів, що регламентують емісію, обіг та використання "електронних грошей"».

 У компанії WebMoney відповіли, що з кінця 2010 року з боку «Вебмані в Україні» робилися «…спроби узгодити правила системи електронних грошей в НБУ, проте фінальна редакція цих правил так і не була розглянута регулятором, про що прямо повідомляється у відповіді НБУ на запит нашого банку-партнера від 25.05.2011».

 Час іде, а конфлікт між WebMoney в Україні і Міндоходів так і залишається невирішеним, а будь-якої інформації про те, чи буде продовжена робота платіжної системи в повному обсязі чи ні, не надходить.

 Сьогодні ряд видань, з посиланням на «Українські національні новини», наводять слова директора генерального департаменту інформаційних технологій Національного банку України Наталії Синявської, що повідомила, що від «Вебмані в Україні» на сьогоднішній день немає звернення про реєстрацію в системі електронних грошей України. Щодо документів, поданих WebMoney в 2010 році через Український професійний банк, то Наталя Синявська з цього приводу розповіла, що НБУ надав свої зауваження на подані на реєстрацію платіжною системою документи, але «після отримання зауважень більше документів в НБУ не надходило».

 За матеріалами: unn.com.ua

Читайте також: