fbpx
Політика

Шаманов: «Через два-три роки ПДВ отримають модернізовану САУ «Спрут»»

 Командувач ПДВ Росії Володимир Шаманов повідомив, що через два-три роки на озброєння десантників надійде модернізована протитанкова самохідна установка «Спрут» і в даний час завершується комплекс заходів щодо формування програми випробувань, отримано фінансування. У той же час Шаманов не розповів подробиць.

 Самохідна артилерійська установка з протитанковою гарматою «Спрут-СД» представляє собою бойову броньовану, гусеничну плаваючу машину, яка здатна без дозаправки здійснювати кидки і марші на відстані до п’ятисот кілометрів. Раніше вона малою серією проводилася для ЗС Росії і станом на 2009 рік у ПДВ значилося чотири батареї, в які входили 24 машини.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 У 2010 році МО РФ оголосило про відмову від подальших закупівель та припинення випуску, проте пізніше ця інформація була спростована командувачем ПДВ – Володимиром Шамановим, який заявив, що ця установка після деякого доопрацювання буде закуповуватися і далі, серійно.

 З вогневої потужності модернізована гармата «Спрут» зрівняється з танком Т-90 і здатна вести вогонь всіма типами снарядів, включаючи пуски ракет з 125-міліметрової гармати з скорострільністю сім пострілів на хвилину.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 За матеріалами: vz.ru

Читайте також: