fbpx
Без категорії

ЧС в Барселоні. Юлія Єфімова стала чемпіонкою світу на 50 метрах брасом

 Російська спортсменка Юлія Єфімова на чемпіонаті світу з водних видів спорту, який проходив в Барселоні, завоювала золоту медаль у плаванні брасом на дистанції 50 метрів.

 У фінальному запливі Єфімова показала результат 29,52 секунди, що виявилося вище, ніж результат у Рути Мейлютіте (29,59) з Литви, яка стала другою. Трійку призерів замкнула американка Джессіка Харді, показавши результат 29,80 секунди.

 У суботу Єфімова та Мейлютіте обмінялися світовими рекордами у цій дисципліні – спочатку росіянка виграла кваліфікаційний заплив, подолавши дистанцію за 29,78 секунди і цим скинула колишнє світове досягнення, яке трималося з 2009 року. А в півфіналі литовська плавчиха зупинила секундомір на позначці 29,48 секунди, побивши рекорд Ефімової.

 Ця медаль стала другим індивідуальним золотом для російської спортсменки, минулої п’ятниці 21-річна уродженка Грозного вже перемогла у фіналі 200-метрівки брасом.

 Чемпіонат світу в Барселоні завершився, російська збірна посіла третє місце в неофіційному загальнокомандному заліку, у сумі у неї 19 медалей, з них дев’ять золотих, шість срібних і чотири бронзових. На першому місці американські плавці, у яких 33 медалі: 15 золотих і по дев’ять срібних і бронзових. Китайці зайняли другу сходинку з 26 медалями, з них 14 – золото, 8 – срібло 4 – бронза.

Юлія Єфімова стала чемпіонкою світу на 50 метрах брасом (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: