fbpx
Право

У російської поліції з’явиться єдина база відбитків пальців

 Як повідомив у понеділок представник прес-центру МВС Росії, найближчим часом у російської поліції з’явиться загальноросійська дактилоскопічна база даних МВС.

 Це значно полегшить роботу поліцейським, тому що дозволить миттєво перевіряти відбитки пальців злочинців по всіх регіонах, не відходячи від свого робочого місця. В даний час більшість підрозділів МВС Росії мають можливість працювати тільки з локальною базою даних, а для того, щоб отримати більш широку інформацію за відбитками пальців, поліцейським доводиться відправляти запити в інші регіони країни і це займає багато часу.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 "Це дуже масштабний проект, він буде пов’язувати всі відділи внутрішніх справ, щоб співробітники могли увійти в єдину базу даних з робочого місця, а не їхали кудись в обласний центр, витрачаючи час, щоб отримати якусь інформацію", – розповіли в прес-центрі МВС РФ.

 Деякі джерела в МВС стверджують, що даний проект може почати роботу вже з 1 жовтня поточного року, однак, представник прес-центру відмовився підтвердити цю інформацію, повідомивши, що поки немає конкретних термінів початку роботи.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 За матеріалами: rg.ru

Читайте також: