fbpx
Новини світу

«Немає доказів, що наш моряк займався браконьєрством в Азовському морі», – генконсул України

 Генеральний консул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко розраховує на те, що Росія відпустить 49-річного українського моряка Олександра Федоровича на батьківщину до кінця цього тижня. За його словами, немає ніяких доказів того, що цей моряк, якому вдалося вціліти після зіткнення українського баркаса з катером російської берегової охорони в Азовському морі, займався браконьєрством.  

 Москаленко підкреслив, що звинувачення в браконьєрстві є безпідставними, так як на українському баркасі не було ніякої риби.  

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 «Тому не можна стверджувати, що Олександр Федорович – браконьєр. Раз немає доказів, то слід відпустити його додому», – заявив генконсул.  

 Він повідомив, що консульство вже направило відповідну ноту в МЗС Росії у Краснодарському краї. За словами Москаленка, у зверненні консульства згадується про те, що українські рибалки знаходилися в акваторії Азовського моря, яка відповідно до двостороннього договору є зоною загального використання Росії та України.  

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «До кінця тижня це питання має бути вирішене. Федоровича або відпустять на батьківщину, або ж його справу передадуть до прокуратури», – зазначив генконсул.  

 Наостанок він додав, що український моряк підписав документ про невиїзд і зараз перебуває разом зі своєю родиною у квартирі, яку знімає.  

 За матеріалами: ukrinform.ua

Читайте також: