fbpx
Наука

Роскосмос планує у вересні відновити пуски ракет “Протон-М”

 Заступник голови Роскосмосу Олександр Лопатін повідомив у понеділок журналістам, що Роскосмос розраховує у вересні цього року відновити запуски ракети-носія "Протон-М", припинені після аварії 2 липня.

 "Ми думаємо, що у вересні, але подивимося, як підприємство відпрацює", – повідомив Олександр Лопатін, який нині очолює міжвідомчу комісію з розслідування причин НП на Байконурі.

 Раніше глава Роскосмосу Володимир Поповкін також говорив, що 4-5 пусків ракети-носія "Протон-М", можливо, будуть проведені ще до кінця поточного року і поки фахівці визначаються з першою датою пуску. За словами Поповкіна, з першим пуском піде іноземний супутник.

 Нагадаємо, комісія, що розслідує причини аварії ракети-носія "Протон-М", дала рекомендації знімати на фото і відео найважливіші операції при складанні ракет. Крім того, віддано розпорядження перевірити вже створені компоненти ракет цього типу. Комісія встановила, що аварія сталася через те, що 3 фахівці Центру імені Хрунічева неправильно встановили датчики кутових швидкостей.

Роскосмос планує у вересні відновити пуски ракет "Протон-М" (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: