fbpx
Освіта

Рекордну мкількість заяв подали на навчання в московські виші

На прес-конференції за підсумками вступної кампанії 2013 року, що відбулася в понеділок, ректори найбільших вишів російської столиці повідомили, що цього року до вишів подали рекордну кількість заяв на навчання. Крім того, істотно зріс середній бал абітурієнтів за підсумками Єдиного державного іспиту.

 «Цього року – найбільший конкурс за весь час існування нашого навчального закладу, ми отримали на 18% більше заявок, ніж торік», – розповів журналістам перший проректор НДУ ВШЕ Вадим Радаєв.

 Приблизно така ж картина і в інших вищих навчальних закладах, ректори яких в один голос повідомляють про зростання кількості заяв і, відповідно, високий конкурс. Деякий подив викликав той факт, що зафіксований справжній сплеск інтересу до технічних спеціальностей.

 Це відзначили представники таких вишів, як МГТУ імені Баумана, НДУ ВШЕ, МІРЕА, МЕСІ. У понеділок у всіх російських вишах буде виданий наказ про зарахування абітурієнтів, які у визначений термін подали оригінали документів. Другий етап зарахування пройде з 5 до 10 серпня.

 За матеріалами: vz.ru

Читайте також: