fbpx
Новини світу

Норвезького терориста Брейвіка переведуть у «гуманну» в’язницю

 Норвезька влада вирішила на деякий час перевести Андерса Брейвіка, який є винним у вбивстві понад 70-ти осіб, з в’язниці Іла в передмісті міста Осло, в більш «гуманну» в’язницю, розташовану в місті Шієні.

 Раніше Андерс Брейвік неодноразово подавав скарги на важкі умови утримання в «столичній в’язниці» і навіть звинуватив тюремних наглядачів в спробах довести його до самогубства. Головними претензіями Брейвіка до тюремників були неможливість спілкування з іншими ув’язненими і пильна увага охоронців.

 Як відзначили представники норвезької влади, процедура з тимчасового переведення ув’язнених з однієї в’язниці до іншої є звичайною для пенітенціарних установ в Норвегії.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Відзначимо, що зараз залишається невідомим, коли саме засудженого терориста переведуть у в’язницю міста Шієна і скільки часу Андерс Брейвік перебуватиме там під вартою.

 Нагадаємо, що 22 липня 2011 року норвежець Андерс Брейвік влаштував теракт в урядовому кварталі міста Осло, в результаті якого загинуло 8 осіб. Після цього він відкрив стрілянину в молодіжному таборі робочої партії Норвегії, який розташовувався на острові Утойя. Загинуло 69 осіб. У серпні минулого року Андерса Брейвіка суд визнав осудним і засудив до 21 року тюремного ув’язнення – це максимальний термін покарання, який на законодавчому рівні дозволено в Норвегії.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Крім того, стало відомо, що норвезький терорист Андерс Брейвік нещодавно подав документи для вступу до Університету Осло. Ув’язнений хоче вивчати в норвезькому ВУЗі політологію. Директор в’язниці Іла, де зараз Андерс Брейвік відбуває 21-річний термін, запевнив, що сприятиме вступу «свого підопічного». Однак деякі викладачі факультету політології Університету Осло сказали, що відмовляються навчати терориста.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: