fbpx
Спорт

На Майдані Незалежності пройшов турнір з баскетболу 3х3 світової серії Challenger

 У  серці Києва – на Майдані Незалежності-пройшов турнір з баскетболу 3х3 світової серії Challenger – Kyiv Open. Для початку варто сказати, що змагання такого рівня проходять в Україні вперше.  

 Мешканці та гості столиці отримали унікальну можливість на власні очі спостерігати за грою титулованих європейських гравців. Даний захід пройшов завдяки підтримці ФБУ (федерація баскетболу України). На турнірі 3х3 були присутні Олександр Волков (президент ФБУ) та Олександр Ларін (генеральний секретар ФБУ), які спостерігали за грою найсильніших команд не тільки України, а й представників інших країн.

  Взагалі в турнірі взяли участь 16 команд, серед яких 8 були з України, а інші представляли наступні країни: Росію, Угорщину, Сербію, Грузію, Туреччину, Польщу, Азербайджан і Словенію. Незважаючи на те, що половина команд, що брали участь в турнірі, були представниками нашої країни, на жаль, добитися перемоги в турнірі вони так і не змогли. Варто відзначити, що київська команда «Joshuа» могла поборотися за 3 місце, однак за домовленістю, матч за 3 місце був скасований, адже він не приносив грошової винагороди, яка належала командам, що зайняли 2 і 1 місця.   

 Після багатогодинних баталій на невеликому майданчику з 1 кільцем в сутичці за 1 місце зійшлися команди з Краснодара («Піраміда») та представники Словенії («Thorex»). Нагадаємо, що згідно з правилами турніру з баскетболу 3х3, одна гра триває 10 хвилин або поки одна команда не набере 21 очко. Фінальна гра тривала менше 10 хвилин – команда «Thorex» зі Словенії вирвала перемогу за очками.  

 Після бурхливих овацій глядачів, які зібралися на Майдані Незалежності, щоб насолодитися барвистою грою, пройшло нагородження переможців турніру. Олександр Волков (президент ФБУ) особисто вручав заслужені нагороди командам: «Піраміда» отримала грошову винагороду у розмірі 1000 $, а переможці турніру – команда «Thorex» – отримала 4000 $.  

 Наприкінці залишається сказати, що турнір з баскетболу 3х3 світової серії Challenger – Kyiv Open хоч і проводився на території України вперше, але треба сподіватися, що далеко не востаннє, адже на Майдан Незалежності прийшла велика кількість бажаючих подивитися на барвисту виставу, яку показували спортсмени.

Читайте також: