fbpx
Футбол

«Металіст» можуть позбавити права брати участь у Лізі чемпіонів 2013/2014

   Європейський футбольний союз (УЄФА) вивчить рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни у справі про договірний матч між "Металістом" і "Карпатами" 2008 року і розгляне можливість допуску харківського клубу до участі в Лізі чемпіонів сезону 2013-2014 років.  

 "УЄФА взяв до відома рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) у справі договірного матчу в чемпіонаті України між "Металістом" і "Карпатами", який зіграли 19 квітня 2008 року. Як наслідок, дисциплінарні органи УЄФА розглянуть можливість допуску харківського клубу до розіграшу Ліги Чемпіонів- 2013/2014, покладаючись на статті 2.04.g) і 2.05 правил змагань", – йдеться в повідомленні УЄФА у відповідь на запит сайту UA-Футбол.  

 Як повідомлялося, 2 серпня Спортивний арбітражний суд в Лозанні (CAS) прийняв рішення позбавити ФК "Металіст" бронзових нагород сезону 2007/2008 років за підсумками розгляду справи про договірний матч "Металіст" – "Карпати". Разом з тим, з "Металіста" і "Карпат" не зніматимуть по 9 очок у сезоні 2011/2012, отже турнірна таблиця того чемпіонату залишається без змін.  

 Перший віце-президент ФК "Металіст" (Харків) Костянтин Пивоваров сподівається, що УЄФА не виключить клуб з єврокубків після рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни, який визнав договірним матч "Металіст" – "Карпати" 2008 року.  

 "Не можу коментувати, як відреагує УЄФА. Єдине, можна сподіватися, що наш клуб не виключать з єврокубків. Ми вже почали виступ, тому сподіваємося, що залишимося грати в будь-якому випадку. У понеділок ми офіційно повідомимо УЄФА про рішення, тому що у нас є процедура про те, що повинні їм повідомити, і після цього вони повинні будуть приймати рішення, що з цим робити і як реагувати", – сказав він в інтерв’ю програмі "Великий футбол" на телеканалі "Україна" у неділю ввечері.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: