fbpx
Суспільство

Львівська ратуша буде закрита на реставрацію до середини жовтня

 Вежу в будівлі Львівської міськради закривають на реставрацію до середини жовтня поточного року, повідомляє прес-служба міськради, посилаючись на в.о. начальника управління капітального будівництва міськради Ігоря Фалюта.

 Як зазначено в повідомленні, вежу для відвідувачів закриють у середу, 7 серпня.

 Згідно з планом, під час робіт проведуть заміну конструкцій даху вежі, замінять елементи оглядового майданчика і проведуть роботи з підсилення конструкції нижньої оглядового майданчика. Крім того, буде проведена реставрація шпиля вежі, циферблату і стрілок годинника.

 На ці роботи у бюджеті міста передбачено 1,2 млн грн, при цьому, за даними міськради, для повної реставрації вежі львівської ратуші потрібно 3 млн грн.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 "Ми розпочнемо роботи зі шпиля. Буде проведена заміна шпиля, відреставровано "яблучко". Також проведуть роботи з заміни конструктивних елементів оглядового майданчика, ремонту фасаду біля годинника та реставрації нижнього балкона. Об’єкт досить складний, оскільки висота становить 65 метрів, не кажучи вже про те, що це пам’ятник архітектури", – цитує прес-служба слова директора підрядної організації "Центр Комплекс" Олександра Хорощака.

Читайте також:  Че Гевара - кат, який став героєм (ВІДЕО)

 Нинішня будівля Львівської ратуші була закладена в 1827 і побудована в 1830-1835 роках у стилі віденського класицизму. Під час революційних подій 1848 року будівля сильно постраждала і в 1851 році її було відремонтовано, а в 1852 на вежі ратуші було встановлено новий годинник.

 Львівська міськрада знаходиться в будівлі з 1939 року. Вхід в будівлю вільний. На вежі знаходиться оглядовий майданчик, з якого відкривається вид на місто.

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: