Верховна Рада відмовляється надавати декларації народних депутатів, хоча це суперечить законодавству – адвокат

 В апараті Верховної Ради України відмовляються надавати податкові декларації українських парламентаріїв, хоча це суперечить закону України «Про доступ до публічної інформації». Про це заявила Ольга Сушко, адвокат політолога Віктора Тарана в суді проти апарату Верховної Ради.

 Сторона-відповідач говорить про те, що представники апарату Верховної Ради України звернулися до всіх народних депутатів з приводу яких був наданий даний запит і просили дати їх згоду на оприлюднення податкових декларацій.

 «Незрозуміло, чому це робилося, оскільки законодавством не потрібно отримувати такої згоди декларантів», – повідомила адвокат.

 Проте, підкреслила Сушко, такі листи були направлені нардепам. Відповіли на них Віталій Кличко та Арсеній Яценюк.

 На думку Ольги Сушко, основна проблема полягає в тому, що зараз апарат Верховної Ради керується нормами українського законодавства про відкритість декларацій, проте все одно не надає їх у відповідь на численні запити.

Related Post

 «Вся ця частина з угодами народних депутатів України – це не принципово в даній ситуації, принципово важливо, що апарат Верховної Ради, який зберігає за собою декларації та керується нормами законодавства про те, що декларації депутатів є відкритими, все одно відмовляється надавати їх на запити», – заявила адвокат.

 За її словами, ненадання відомостей про доходи депутатів на прохання однієї людини не відповідає українському законодавству.

 Раніше повідомлялося, що політолог Віктор Таран подав до суду на апарат Ради з причини ненадання копій податкових декларацій парламентаріїв, що суперечить закону України «Про доступ до публічної інформації».

 За матеріалами: УНН

Leave a Comment