fbpx
Освіта

У Ялті відкриють 5 інклюзивних класів для дітей з обмеженими можливостями

 У Ялті з початку навчального року з метою рівного доступу дітей з обмеженими можливостями до якісної освіти планується відкрити 5 інклюзивних класів. Про це журналістам повідомив градоначальник Сергій Ілаш, відповідаючи на питання про те, як місцевою владою реалізовується Програма розвитку інклюзивної освіти в Ялті, розрахована на 2012-2015 роки.

 За словами Сергія Ілаша, цього року влада Ялти планує відкрити ще 5 інклюзивних класів на базі Алупкінської загальноосвітньої школи № 1, Ялтинського НВК № 15, а також на базі Ялтинських шкіл № 13 та № 11. Крім того, ялтинська влада також активізує співпрацю з Кримським гуманітарним університетом, завдяки чому діти з особливими освітніми потребами зможуть отримати повноцінну вищу освіту на бюджетних місцях.

 За твердженням мера Ялти, станом на сьогоднішній день владою були визначені базові дошкільні, позашкільні та загальноосвітні навчальні заклади. Також був створений спеціальний банк даних дітей з обмеженими можливостями, які можуть отримувати освіту за «інклюзивною системою».

 «Зараз у місті функціонує спеціальна загальноосвітня школа № 3, яку відвідує приблизно 140 дітей, а в загальноосвітніх школах Ялти функціонують 11 спеціальних корекційних класів, де навчаються близько 100 дітей з обмеженими можливостями», – додав Сергій Ілаш.

 Особлива увага, як зазначив Сергій Ілаш, приділяється функціонуванню дитячих дошкільних закладів із спеціальним корекційним призначенням, тому що на ранній стадії можна виправити деякі складності в розвитку дитини.

 Зараз у групах навчається близько 250 дітей з порушеннями зору, мови, опорно-рухового апарату, підсумував мер Ялти.

 За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: