fbpx
Суспільство

У Харківській області встановили пам’ятник бандитам з «Весілля в Малинівці»

 У Харківській області з’явився незвичайний пам’ятник. Скульптор Сейфаддін Гурбанов увічнив у бронзі бандитів Попандопуло та Сметану – персонажів радянської музичної комедії «Весілля в Малинівці», знятої в 1967 році режисером Андрієм Тутишкіним.

 Урочиста церемонія відкриття пам’ятника відбулася в рамках фестивалю «Весілля в Малинівці плюс», який проводиться щорічно на центральній площі селища Малинівка. Скульптурна композиція в точності відтворює епізод фільму «Весілля в Малинівці», в якому бандит Попандопуло у виконанні актора Михайла Водяного знаходить свого подільника Сметану у виконанні Олексія Смирнова, який викрав його скриню. Всі бажаючі можуть сісти поряд з бронзовим Сметаною на скриню, щоб сфотографуватися на пам’ять.

Читайте також:  Піп московського патріархату закликав українців «помолитися за здоров’я та благополуччя» російських окупантів

 Фільм «Весілля в Малинівці» в момент свого першого виходу на екран був приурочений до 50-річчя Жовтневої революції. У ньому розповідалося про те, як жителі Вільшанки та червоні кавалеристи протистоять банді отамана Граціана Таврійського, членами якої і були Попандопуло та Сметана.

У Малинівці з’явилися бронзові Попандопуло та Сметана (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: