Притулок для безпритульних тварин з’явиться в Ялті

 У Ялті приступили до створення притулку для безпритульних тварин з метою будівництва надалі центру зі стерилізації котів і собак, які не мають господарів.  

 "Вже розроблено проект перетримки безпритульних тварин, виділена земельна ділянка в 30 соток і є надія, що до кінця року притулок буде створений", – повідомив журналістам Ялтинський міський голова Сергій Ілаш, коментуючи хід виконання "Програми охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин у Ялті на 2013-2020 роки". За його словами, на будівництво об’єкта необхідно близько 9 млн грн і вже є меценати, які висловили готовність допомогти у створенні притулку. "За проектом передбачено утримання близько 100 собак і кішок. Це дозволить надалі створити Центр з стерилізації безпритульних тварин", – зазначив С.Ілаш.  

 За його словами, в даний час виділена територія тимчасово використовується громадською організацією "Ковчег" для утримання безпритульних тварин. "Спільними зусиллями Комунального підприємства "ДЕУ" та ГО "Ковчег" з вулиць міста виловлено 230 дорослих собак і 300 цуценят, з них 180 собак і 295 цуценят передані новим господарям", – розповів градоначальник.  

Related Post

 Як зазначалося на останній сесії міськради, де розглядався хід виконання "Програми охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин у Ялті на 2013-2020 роки", комунальним підприємством "Шляхово-експлуатаційне управління" укладено договір з ветеринарною клінікою ТОВ "Лонга Віта" на проведення робіт з біостерилізації, післяопераційне утримання і евтаназію безпритульних тварин.  

 За рахунок коштів одержуваних від оренди комунального майна вже проведена стерилізація близько 40 собак на суму 22 725 грн. На даний момент у притулку міститься 105 тварин.  Крім того, ведеться постійна робота з вакцинації тварин від сказу. За даними Ялтинської міської державної лікарні ветеринарної медицини за перше півріччя 2013 від сказу щеплено 485 собак і 94 кішки.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment