fbpx
Новини світу

Притулок для безпритульних тварин з’явиться в Ялті

 У Ялті приступили до створення притулку для безпритульних тварин з метою будівництва надалі центру зі стерилізації котів і собак, які не мають господарів.  

 "Вже розроблено проект перетримки безпритульних тварин, виділена земельна ділянка в 30 соток і є надія, що до кінця року притулок буде створений", – повідомив журналістам Ялтинський міський голова Сергій Ілаш, коментуючи хід виконання "Програми охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин у Ялті на 2013-2020 роки". За його словами, на будівництво об’єкта необхідно близько 9 млн грн і вже є меценати, які висловили готовність допомогти у створенні притулку. "За проектом передбачено утримання близько 100 собак і кішок. Це дозволить надалі створити Центр з стерилізації безпритульних тварин", – зазначив С.Ілаш.  

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За його словами, в даний час виділена територія тимчасово використовується громадською організацією "Ковчег" для утримання безпритульних тварин. "Спільними зусиллями Комунального підприємства "ДЕУ" та ГО "Ковчег" з вулиць міста виловлено 230 дорослих собак і 300 цуценят, з них 180 собак і 295 цуценят передані новим господарям", – розповів градоначальник.  

 Як зазначалося на останній сесії міськради, де розглядався хід виконання "Програми охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин у Ялті на 2013-2020 роки", комунальним підприємством "Шляхово-експлуатаційне управління" укладено договір з ветеринарною клінікою ТОВ "Лонга Віта" на проведення робіт з біостерилізації, післяопераційне утримання і евтаназію безпритульних тварин.  

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 За рахунок коштів одержуваних від оренди комунального майна вже проведена стерилізація близько 40 собак на суму 22 725 грн. На даний момент у притулку міститься 105 тварин.  Крім того, ведеться постійна робота з вакцинації тварин від сказу. За даними Ялтинської міської державної лікарні ветеринарної медицини за перше півріччя 2013 від сказу щеплено 485 собак і 94 кішки.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: