fbpx
Право

Генпрокуратура зайнялася екстрадицією Януковича та його оточення

Генеральною прокуратурою України розпочато процедуру підготовки документів щодо екстрадиції Віктора Януковича, Миколи Азарова та Юрія Колобова. Про це УНН повідомили в прес-службі ГПУ.

Як раніше повідомлялося, Генеральна прокуратура України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-президента України В. Януковича, колишніх прем’єр-міністра України Миколи Азарова та міністра фінансів України Ю. Колобова у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Зазначені чиновники підозрюються у заволодінні державними коштами в особливо великому розмірі в сумі понад 220 млн грн.

Після підтвердження Інтерполом інформації про оголошення Януковича, Азарова і Колобова в міжнародний розшук, а також завдяки отриманим в ході розслідування кримінального виробництва доказам, 19 січня 2015 року слідчим суддею задоволено клопотання Генеральної прокуратури України, і зазначеним особам обрано запобіжний захід – утримання під вартою, що є обов’язковою умовою звернення до правоохоронних органів іноземних держав про видачу підозрюваних Україні для притягнення до кримінальної відповідальності.

Джерело: УНН

Читайте також: