fbpx
Політика

Грібаускайте: “Дехто в Європі не помічає агресора”

Європі слід засвоїти уроки історії і не допускати появи нових агресорів, яких з якихось причин дехто не хоче помічати. Так вважає президент Литви Даля Грібаускайте, яка виступила з промовою в день пам’яті жертв Голокосту, про що повідомляє «Європейська правда».

За словами литовського лідера, і в сьогоднішній Європі можна побачити паралелі з історичними подіями, які датовані першою половиною минулого століття, коли був зафіксований підйом гітлеризму.

«Тоді також було деяке потурання або ігнорування, які дозволили агресору зміцнити свій режим», – виступила із заявою Даля Грібаускайте.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

«На жаль, у нас величезний міжнародний тероризм. Поблизу ми спостерігаємо за відкритою агресією сусіда проти сусіда», – прокоментувала Даля Грібаускайте події, які відбуваються на території України, а зокрема збройне протистояння на сході держави.

«Агресія і насильство – це злочини проти людяності, а особливо проти мирного населення. Зараз ми можемо бачити, що у військових конфліктах більше втрат несе не армія, що не озброєні люди, а саме мирні громадяни», – заявила Даля Грібаускайте.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Нагадаємо, що президент Литви поряд з керівниками інших країн, а також представниками міжнародних організацій взяла участь у заходах, присвячених Дню пам’яті жертв Голокосту в Освенцимі. Як повідомлялося раніше, на цей захід також був запрошений глава російської держави Володимир Путін, проте пізніше його представники заявили про те, що російський лідер від такої поїздки відмовився.

Читайте також: