fbpx
Політика

Гройсман: Децентралізація – це колосальний потенціал для людей

Українська влада здатна до вересня провести в країні децентралізацію і в жовтні провести місцеві вибори вже за новими правилами. Про це в ефірі «5 каналу» заявив голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

«Вже у вересні децентралізація може бути схвалена як зміни до Конституції українським парламентом і нові місцеві вибори відбудуться в жовтні, коли будуть обрані нові органи влади місцевого самоврядування на новій основі», – сказав спікер парламенту.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

За його словами, українська модель децентралізації буде близька до польської, яка вже продемонструвала свою ефективність. Спікер переконаний, що люди зможуть підключатися до життя своєї громади і будуть відчувати свою необхідність.

«Це колосальний потенціал, тому що мільйони людей сьогодні залежать виключно від центральної влади. Але центральна влада за визначенням не може бути уважною до мільйонів», – резюмував Володимир Гройсман.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Гройсман про децентралізацію влади (відео):

Читайте також: