fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Необхідно забезпечити оборону Артемівська, – Ігор Мосійчук

Як зазначив народний депутат України від Радикальної партії Ігор Мосійчук, Артемівськ є сьогодні одним з ключових міст, розташованих практично на лінії фронту. За його словами, це місто має стратегічне значення, і не тільки тому, що там розташоване підприємство «Артемсіль», що забезпечує сіллю всю Україну і навіть сусідні країни, але й тому, що там розташований один з найбільших складів стрілецької зброї в Європі.

 «Про це відомо всьому світу. Якщо терористи захоплять склади, то зможуть озброїти цілу армію», – додав він.

 Разом з тим, як стверджує Ігор Мосійчук, на даний момент для оборони міста нічого не робиться.

 «Не викопано ні метра протитанкового рову, що не залито жодного кубічного метра бетону. Укріпрайон навколо Артемівська не створюється і місцеві жителі переконані, що місто готують до здачі терористам. Ніякої взаємодії між військовим командуванням сектора АТО та головою Донецької обладміністрації немає. У разі наступу бойовиків, а до цього все йде, наші військові зазнають величезних втрат, а головне – Артемівськ зі стратегічними підприємствами і величезними складами стрілецької зброї опиниться в руках ворога», – підкреслив він.

 У зв’язку з цим, Ігор Мосійчук звернувся до міністра оборони Степана Полторака, керівництва Генштабу і головнокомандуючого ВСУ Петра Порошенка, закликавши їх негайно приступити до спорудження укріпрайону навколо міста Артемівська.

 «У випадку якщо ви проігноруєте моє звернення, і Артемівськ буде захоплений окупаційними військами – ви будете нести персональну відповідальність перед українським народом, кваліфікувати ваші дії можна буде не інакше як національну зраду, пов’язану зі свідомою здачею агресорам стратегічного для української держави міста в Донецькій області», – заявив він.

Читайте також: