fbpx
Вторгнення Росії в Україну За кордоном Переселенці Суспільство Україна

У Празі відбудеться мітинг до Дня захисників України

1 жовтня о 19:00 на Староміській площі в Празі відбудеться акція до Дня захисників і захисниць України, які ціною власного життя обороняють мирний демократичний світ від руйнівної російської військової агресії. Захід проведе організація Hlas Ukrajiny.


“Ми наголошуємо: боротьба за незалежність триває, і захисники України (серед яких є не лише українці, а й добровольці інтернаціонального легіону, зокрема чехи) продовжують стояти на передовій, ризикувати життям заради миру та свободи. Це заклик до єдності, до того, щоб кожен із нас був міцним тилом і продовжував підтримувати наше військо.

Читайте також:  В Чехії  українець вставив своїй дружині у піхву петарду, а потім підпалив


Частиною заходу буде перформативна складова: ми розмістимо площі інсталяцію, яка показуватиме, що між спокійним європейським життям та руїнами і смертями, які приносить російська війна, стоїть живий щит із наших захисників, що покладають своє життя стримуючи російську навалу. Цим ми підкреслюємо недопустимість зволікань у наданні необхідної зборої для оборони України, адже нерішучість партнерів призводить до затягування конфлікту – і смертей НАШИХ людей.
Все необхідне – буде на місці, кожен зможе написати і прикріпити до інсталяції позивний свого захисника, який загинув захищаючи Україну. Також можете принести роздруковані фото.
Ми маємо голосно говорити про полонених, які роками позбавлені голосу в російських катівнях, бо не просто чекаємо їх додому, а вимагаємо сприяння обмінам.
Також разом подякуємо Чеській республіці: народу, владі, організаціям та волонтерам за солідарність та підтримку захисників та захисниць України.
Захід супроводжуватиме живе звучання бандури та промови запрошених гостей.
Приходьте, щоб долучитися до цього заходу. Ви – важливі.
Будьмо сильним тилом для тих, хто бореться за нас!” – повідомила організація Hlas Ukrajiny.

Читайте також: