fbpx
Вторгнення Росії в Україну

російська федерація може вдатися до терористичних проявів під час святкування іудеями Рош-Га-Шан

На святкування Рош га-Шана до Умані прибуло вже понад 1,5 тисячі хасидів. Міністерство закордонних справ України 12 вересня 2024 року закликало паломників-хасидів не відвідувати Умань під час святкування Рош га-Шана. Там розповіли, що звернулися до хасидів через повномасштабну війну росії проти України, яка досі триває.

У випадку рішення про паломництво, попри застереження, хасиди мають врахувати діючий в Україні воєнний стан, який включає низку обмежень: комендантську годину, обмеження на масові зібрання, посилені патрулі та примусові заходи для тих, хто порушує ці обмеження.

Читайте також:  СБУ та Нацполіція затримали 5-х підпалювачів-провокаторів, які виконували «замовлення» спецслужб рф у Києві

За словами посла Ізраїлю в Україні Міхаеля Бродського, попри застереження ізраїльського уряду, паломники все одно планують приїхати в Умань для святкування Рош га-Шана. Очікується, що їх кількість буде вдвічі більшою, ніж минулого року.

Нагадуємо, що 28.04.23 року в м.Умань під час масованого ракетного обстрілу російська федерація випустила дві ракети Х-101, які влучили в житловий 9-поверховий будинок, унаслідок чого загинуло 23 особи, включно з шістьма дітьми.

Читайте також: