fbpx
За кордоном

За сприяння Благодійного фонду «Покрова О.D.V.» та Української Греко-Католицької церкви діти бійців Мукачівського прикордонного загину відпочили в Італії

Вперше потрапити за кордон, побачити та покупатися у Середземному морі, прогулятися затишними вуличками Генуї, ознайомитись з унікальними пам’ятками італійської культурної та архітектурної спадщини – усе це стало реальним для дітей, батьки яких загинули на війні, а також для їхніх мам, які наразі проходять службу у Мукачівському прикордонному загоні.

За сприяння Благодійного фонду «Покрова О.D.V.» та Української Греко-Католицької церкви, на відпочинок мали можливість поїхати кілька десятків українських сімей військовослужбовців, життя яких назавжди змінила війна.

У програму подорожі також входила участь у церковних богослужіннях та зустріч з місцевою Українською Греко-Католицькою громадою у місті Генуя, настоятелем якої є отець Віталій Тарасенко. Крім того, учасники подорожі зустрілися з головою фонду «Покрова О.D.V.» Олегом Сайгадаком та Любов’ю Тарасенко – психологом по реабілітації рідних та близьких, яким довелось пережити втрату близької людини. Надзвичайно зворушливим та символічним став виступ парафіяльного хору української громади з міста Генуя – 24 серпня, в День Незалежності для гостей з України прозвучали Державний Гімн, «Молитва за Україну» та українські народні пісні.

Читайте також:  Українці в центрі Варшави роз'їжджають на елітних автомобілях (ВІДЕО)

Купу вражень отримали хлопчики та дівчатка у таборі для українських дітей на морському узбережжі міста Бордігера. Інтерактивні ігри, спілкування на молитовних зібрання у групах з обговоренням біблійних історій в поєднанні з теплими сонячними променями та морським повітрям сприяло психологічному відновленню юних українців.

Одним з наставників цієї подорожі став капелан Мукачівського прикордонного загону Олег Сорока. Разом з іншими наставниками – о. Андрієм Магасом, о. Олександром Товтом та о. Володимиром Містерманом – українськими священниками, які служать для українських громад в Італії, вони окрім координування заходу були постійно поруч із дітками та відповідали на численні запитання про архітектурні пам’ятки, історію їх появи та їх значення.

Читайте також:  У Будапешті зареєстрована перша державна Україно-Угорська двомовна школа (ФОТО)

Спільно проведений за кордоном час мав позитивний вплив на усіх його учасників, адже подібні екскурсії сприяють психоемоційному відновленню як дітей так і дорослих. Впевнені, що така співпраця з фондом «Покрова О.D.V.» триватиме і надалі, буде корисною і результативною для всіх її учасників.

Читайте також: