fbpx
Політика

Україна і Канада мають ратифікувати угоду про ЗВТ в 2016 році, – Яценюк

Україна і Канада мають підписати і передати національним парламентам на ратифікацію Угоду про зону вільної торгівлі між країнами до кінця поточного року. Про це на брифінгу за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ Канади Стефаном Діоном повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Глава українського уряду нагадав, що в липні 2015 року під час його візиту в Канаду були завершені переговори щодо створення зони вільної торгівлі між Україною та Канадою, і відповідний документ був парафований. Цього року угода про ЗВТ має бути остаточно підписана і передана парламентам на ратифікацію.

Читайте також:  Петер Сійярто виконав черговий наказ від МЗС рф

Дія ЗВТ між Україною та Канадою не тільки відкриє спільні ринки. Це «ще один крок в допомозі Україні в тому, щоб подолати військову та економічну агресію, яку здійснює Російська Федерація».

Арсеній Яценюк також повідомив, що на червень 2016 заплановано спільний українсько-канадський бізнес-форум, який сприятиме залученню додаткових інвестицій в українську економіку та підвищенню обсягів двосторонньої торгівлі між державами.

Читайте також: