fbpx
Вторгнення Росії в Україну Політика

Туреччина наполягає на “переговорах” між Україною та росією

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан хоче, аби переговори про припинення вогню в Україні розпочались найближчим часом.

Його заяву наводить Reuters, повідомляє “Європейська правда”.

У п’ятницю Фідан зустрівся зі своїм російським колегою Сергєєм Лавровим у п’ятницю в кулуарах Анталійського дипломатичного форуму.

Він розповів, що обговорив з Лавровим низку питань, в тому числі й  Україну.

“Що стосується України, то ми вважаємо, що обидві сторони досягли межі того, що вони можуть отримати війною. Ми вважаємо, що настав час розпочати діалог про припинення вогню”, – сказав Фідан.

Читайте також:  СБУ затримала «помічника» російського гауляйтера, який допомагав рашистам викрадати українців під час боїв за Харків

Глава МЗС Туреччини наполягає, що факт переговорів не означає визнання окупації Росією частини українських територій.

За його словами, “питання суверенітету і припинення вогню повинні обговорюватися окремо”.

“Смерть і поранення понад 500 тисяч людей і повне руйнування інфраструктури цілої країни – це не та реальність, з якою ми можемо змиритися. Це має якось зупинитися. Щоб зупинити це, мають відбутися певні дискусії, і всі мають звикнути до цієї думки”, – зазначив Фідан.

Читайте також:  В Чернівецькій області цивільні мешканці напали на працівника ТЦК: для самозахисту військовослужбовець здійснив постріли (ВІДЕО)

Раніше турецький президент Реджеп Таїп Ердоган заявляв, що Анкара продовжує підтримувати мирне врегулювання повномасштабного російського вторгнення в Україну та готова запропонувати майданчик для відповідних “переговорів”.

Читайте також: