fbpx
Суспільство Технології Україна

Перша українка – космічна туристка: Ліна Бороздіна з Одеси здійснила історичний політ у космос

27 січня стало визначним днем для української космічної історії, адже Ліна Бороздіна з Одеси здійснила свою давню мрію – полетіла у космос.

Цей політ, організований американською компанією Virgin Galactic, відзначився не лише як перша космічна мандрівка українського туриста, але й як кульмінація 18 років підготовки Бороздіної.

Читайте також:  В Ужгороді виробляють системи супутникового інтернет-звʼязку Gilat SkyEdge для російських військових на "СВО"

Захоплююча подія відбулася на космодромі “Америка”, де 150 очевидців мали змогу спостерігати за запуском космічного корабля “Галактика 06”. Бороздіна разом із трьома іншими космічними мандрівниками – Робі Воном з Техасу, Францем Хайдером з Австрії та Нілом Корнсвітом з Каліфорнії – вирушили на орбіту Землі о 10:00 за східноєвропейським часом і повернулися о 10:54.

Читайте також:  10 травня День Народження Героя України Олександра Мацієвського

Світлини, опубліковані Virgin Galactic, відображають непідробні емоції цих новоспечених астронавтів. У своєму Instagram Бороздіна поділилася враженням з цієї подорожі, опублікувавши щасливе фото з підписом “Ми це зробили!”.

Читайте також: