fbpx
Політика

Лідери Європи привітали Володимира Зеленського з перемогою у другому турі виборів президента України

У неділю, 21 квітня, Генеральний секретар Ради Європи Турбеерн Ягланд написав у Twitter повідомлення, в якому привітав Володимира Зеленського з перемогою у другому турі виборів президента України.

Зокрема, в Раді Європи чекають від нового президента України продовження реформ.

“Теплі вітання Володимиру Зеленському щодо перемоги на президентських виборах. Україна є важливим членом Ради Європи. Ми сподіваємося на продовження співпраці у сфері реформ, включаючи розвиток гідної та надійної судової системи.”, – заявив Ягланд.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Також президент Європейської Ради Дональд Туск привітав у Twitter Володимира Зеленського з обранням президентом України та запевнив у подальшій підтримці з боку Європейського Союзу.

“Вирішальний день для України. Вільні вибори і мирна зміна влади – сильна українська демократія. Вітаємо Володимира Зеленського. ЄС рішуче продовжує підтримувати свою діяльність.”, – написав Туск.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

“Новообраний Президент Володимир Зеленський може розраховувати на потужну підтримку ЄС Україні на шляху її реформ та її суверенітету, незалежності та територіальної цілісності.”, – резюмував президент Європейської Ради.

ЧИТАЙТЕ: Опрацьовано 94.43% протоколів: у Зеленського — 73.19% голосів, у Порошенка — 24.48

Читайте також: