fbpx
Події

Окупанти все частіше використовують важке артилерійське озброєння, яке суворо заборонене Мінськими домовленостями, – штаб АТО

Російські військові

Прес-центр штабу АТО повідомляє, що терористи на Донбасі все частіше використовують важке артилерійське озброєння, застосування якого суворо заборонене Мінськими домовленостями. Всього за минулу добу було зафіксовано 57 обстрілів позицій ВСУ, 5 українських військових отримали поранення.

На Приморському напрямку вогонь вівся по Красногорівці, Широкино, Мар’янці, Водяному, Гнутово, та Новотроїцькому. Тут бойовики 29 разів застосували зброю проти українських захисників.

Читайте також:  В жахливому ДТП загинув мешканець Прикарпаття

«Донецький напрямок. На цій ділянці фронту зафіксовано 26 фактів порушення бойовиками домовленостей про незастосування зброї. Найнапруженішою ситуацією залишається у передмісті Авдіївки. Обстрілявши вдень українських воїнів на цій ділянці фронту з мінометів та РСЗВ “Град”, російсько-терористичні бандформування не припинили вести вогонь по наших позиціях і з настанням сутінок. Ворог бив з мінометів, 122-мм артилерійських систем, гранатометів різних модифікацій та стрілецької зброї. Неспокійно ввечері було й поблизу Луганського, що на Світлодарській дузі, де бойовики вели вогонь з 82-мм мінометів та гранатометів. А неподалік Майорська бандити використовували озброєння БМП та стрілецьку зброю», – йдеться у повідомленні.

Читайте також:  В жахливому ДТП загинув мешканець Прикарпаття

На Луганському напрямку зафіксовано два застосування зброї. Під обстріл попали Нижньотепле та Кримське.

Читайте також: