Вирощування та переробка нішевих агрокультур – цікавий напрям диверсифікації виробництва та експорту, про що заявили у прес-службі Мінагрополітики.
«Нішеві культури, до яких ми відносимо, наприклад, органіку, сорго, прянощі, горіхи і ягоди, або свіжу зелень, або часник, мають сьогодні свої переваги з точки зору їх виробництва», – прокоментувала ситуацію заступник міністра Ольга Трофимцева
За її словами, перевага полягає в тому, що в цих нішах поки вкрай невелика конкуренція.
«Такі культури не вимагають значних інвестицій в організацію виробництва, але при цьому забезпечують високий рівень рентабельності», – додала вона.
Чиновник зазначає, що українські малі виробники повинні вже зараз сфокусуватися на цікавих і нових нішах виробництва.