fbpx
Політика

«Якщо не буде Самойлової, не буде і нас!», – ряд країн хочуть бойкотувати «Євробачення-2017» в Києві

Генеральний директор Європейської мовленнєвої спілки  Інгрід Делтенре направила прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману лист, в якому повідомила про бойкот «Євробачення-2017» низкою країн через заборону на в’їзд в Україну представниці РФ Юлії Самойоловой. Про це повідомляє, Oikotimes.

У листі наголошується, що деякі країни вкрай негативно ставляться до ситуації, що склалася, і можуть бойкотувати «Євробачення-2017», яке пройде в травні 2017 року Києві.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

Делтенре закликає відмінити заборону СБУ, щоб Юлія Самойлова змогла представити свою країну на конкурсі. Вона підкреслила, що такий вчинок має негативний вплив на міжнародну репутацію України. Також, за її словами, це завдасть шкоди як пісенному конкурсу, так і Європейській мовленнєвій спілці.

Раніше повідомлялося, що Україну можуть позбавити права на проведення конкурсу «Євробачення-2017» через ситуацію з Самойловою.

Нагадаємо, що СБУ заборонила Юлії Самойловій в’їзд на територію України протягом трьох років через виступи в окупованому Криму без спеціального дозволу на в’їзд від української влади. У РФ висловили невдоволення цим рішенням. При цьому Москва не має наміру змінювати свого конкурсанта. Більш того «Євробачення-2017» не транслюватися в Росії.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Рішення СБУ можуть скасувати прем’єр-міністр Володимир Гройсман та президент України Петро Порошенко.

Читайте також: