fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 21 березня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 21 березня 2016 року.

Огляд матчів 19-го туру УПЛ (ВІДЕО)

В Україні були зіграні всі матчі 19-го туру Прем’єр-ліги. З першої трійки турнірної таблиці очки втратили лише луганчани. "Зоря" в центральному матчі туру програла київському "Динамо" (1: 0). Що стосується донецького "Шахтаря", то донеччани цей тур пропускали, бо в них була запланована гра із запорізьким "Металургом", який знявся зі змагань.

Презентовано смартфон iPhone SE (ФОТО)

21 березня 2016 року був представлений смартфон iPhone SE. Презентація компанії Apple пройшла в штаб-квартирі в місті Купертіно, США.

Зовні 4-дюймовий пристрій нічим не відрізняється від iPhone 5s, але технічні характеристики новинки близькі до телефонів шостого покоління. Зокрема, в iPhone SE встановлений 64-бітний процесор А9 і со-процесор для аналізу руху М9.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Вбитого 15 років тому Георгія Гонгадзе поховають 22 березня в Києві

Завтра, 22 березня, в Києві на Подолі поховають тіло вбитого 15 років тому журналіста Георгія Гонгадзе. Про це повідомила адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

"Поховають (Г.Гонгадзе – ред.) на Подолі, у дворі церкви Миколи Набережного, що на вулиці Г.Сковороди, 12", – сказала В.Теличенко.

Церемонія прощання розпочнеться о 12:00. Нагадаємо, 21 березня Президент України Петро Порошенко передав дружині загиблого журналіста Георгія Гонгадзе Мирославі орден "Зірка Героя".

Російський суд визнав Савченко винною

Донецький міський суд Ростовської області визнав українську льотчицю Надію Савченко винною у справі про вбивство російських журналістів під Луганськом.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

"Савченко визнана винною у вбивстві журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, а також у замаху на вбивство мирних жителів і незаконному перетині кордону РФ", – йдеться у вироку.

Amnesty International виступила проти вердикту у справі Савченко

Правозахисна організація Amnesty International вважає судовий процес у відношенні Надії Савченко "глибоко політизованим і безглуздим".

Правозахисники організації впевнені, що справу льотчиці потрібно переглянути після вироку.

"Абсолютно неприйнятно відправляти Надію Савченко в тюрму після такого безглуздого і політизованого судового розгляду", – заявив директор Amnesty International в Європі та Центральній Азії Джон Дальхузен.

Читайте також: